søndag 7. november 2010

Trekking i Nepal

Biltur fra Katmandu til Pokhara http://mytripnepal.com/images/pokhara.jpg Så gjekk vi fra Birethanthi til Tirkhedhinga videre til Ulleri så til høgaste landsby Ghorepani 2800moh. Gjennom Rhododendrojungel (i same høgde) til Tadapani  og nedover til Chomrung til Ghandruk og Nayapul.

 Trekkingen er starta og litt ustø her, det var høgt ned. I starten budde det folk langs stien, vi gjekk gjennom tuna deira. Der var eit yrande liv med høner, hunder, geiter, bøffeler og muldyr. Grønsaker og frukt kunne dei plukke inn og hauste mange gonger i året.  Det var så mykje å oppleve, fantastisk natur, fra små landsbya  til jungel.
I to dager gjekk vi opp og opp trapper. Vi møtte skuleelever som brukte ein time til skulen nede i dalen og to timer heim att. På veg heim hadde dei alltid varer eller for til dyra som dei bar i tllegg til bøkene. Nokon av desse barna var så små at eg ville tippe alderen til 5 år. Fantastisk flotte folk som budde oppe i fjella, dei såg sunne og friske ut, dei var smilande og vennlege. Dei hadde masse reint vatn og kunne dyrke det dei trengde. 
 


Dette er to av bærarane våre, fantastisk kjekke gutar.Det var herleg å få legge seg ned på , sjølv om vi tok det rolig så hadde vi gått 1000 m opp denne dagen .


To kjekke gutar til som bar for oss.
5 kommentarer:

http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/ sa...

Very good blog.
Portugal

Havfruen sa...

For en fantastisk tur dere har hatt! Dette må da virkelig ha vært en stor opplevelse. Flotte bilder:) En ganske så stor forskjell fra Norge for å si det mildt.....

(lo godt av colaflaska) hehe:))
Ha en fin søndag, klem fra meg:)

blåklokke sa...

Ein eventyr tur må det ha vore:) So kjekt å følge Dokke. Ungane ser så glade ut:)
Det må vore fantastisk for familien både frå Nepal og Norge:)
Fin søndag til Dokke alle:)
Klem

Inger sa...

Vilken dröm att få åka till Katmandu, häftiga bilder:)

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Heldiggriser.... du er den andre på blogglista mi som er/har vært i Nepal nå :...
;:OD)