søndag 1. november 2009

Roser i November


Henri Fantin    Latour

Henri Fantin-Latour


Kilde: Wikipedia,

Selvportrett av Henri Fantin-Latour (1859), Musée des Beaux-Arts, GrenobleHenri Fantin-Latour (født 14. januar 1836, død 25. august 1904) var en fransk maler og litograf


Hans fulle navn var Henri Jean Théodore Fantin-Latour, og han var født i Grenoble, Rhône-Alpes, Frankrike. Han studerte ved École des Beaux-Arts i Paris.


Hans mest kjente verker er stilleben med blomster og gruppeportrettene han gjorde av studiekamerater og venner i Paris. I tillegg til disse gjorde han litografier som illustrerte musikken til en del av de store klassiske komponistene. Hans verker påvirket symbolistene senere i samme hundreåret.


Whistler oppdaget ham og gjorde ham kjent i England.


Etter at han giftet seg med malerinnen Victoria Dubourg i 1876, tilbragte han alle somrene på hennes families landeiendom i Buré, Orne i Basse-Normandie, hvor han også døde. Han er gravlagt på Cimetière du Montparnasse, Paris.

4 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

Enda flere roser :)
Herlig, her står det en kvist i en vase og gleder meg, hyggelig å kunne ta inn blomster så sent som dett :D

Mia sa...

Du mener ikke at du fortsatt har roser!! oj!! Han man der var flink til å male, nesten så jeg gruer meg for å sette meg med penselen, hadde egentlig planer om det nå..

Inger sa...

Wow! Så vackra och perfekta rosor i november och Fantin-Latours vackra målningar därtill. Toppen!
Ha det gott!

Sara sa...

Un caro saluto a te e alle tue bellissime rose!
ciao! ciao!
Sara