søndag 2. mai 2010

Nye roser.

Margaret Mirril. 2 stk
Kilde til rosebildene og tekst i dette innlegget er Kordes og blomsterkataloger.

Denne rose består av 28 kronblader som danner en perfekt rose blomst. Bladene er tunge og store og utsøkt velduftende med en sterk te rose duft.
Denne rose er best i kjøligere klima, men vil tolerere et bredt spekter av klima områder. Det er en flott  rose uten sykdom problemer.
Blomsten produksjon er produktiv på kort til mellomlang stilker med stor kontinuerlig blomstrer hele sesongen fram til frosten.
Denne hvite rose er vinneren av 5 gullmedaljer og ble introdusert av Harkness, UK i 1977. Dette er en av de beste hvite roser du kan få til å vokse i din hage hage.

Purple Rain 2stk                              Purple Rain
(Tehybrid eller grandiflora,  1995) Sjelden! Store, fylte blomster I klaser. Blålilla med rosa skjær. Blomstrer kontinuerlig. Sterk duft.

 
 
 
 
 
 
 
 
Solero 2 stk
ROSA - HYBRIDEN 'Solero' W. KORDES

En bred og buskete voksende plante, ca 60 cm høy og 50 cm brede; løvverk veldig sunn, blomster doble, ganske store, duftende, gul i fargen. En god, motstandsdyktig og solid nykommer blant gulblomande roser som blomstrer ofte. Sone 6b.Heidi Klum Rose 2stk   
Heidi Klum rose er en moderne rose fra Tantau, og ble først avlet i 1999. Tysk modell Heidi Klum valgte den selv fra 15 sorter og døpt den personlig under en rose show i 2005.Det er en overdådig blomstrende rose. Under normale forhold når det en høyde på 40 til 50 cm. Blomstene kan nå en størrelse på opp til 9 cm, er hardføre, og kan ha opptil 40 kronblader. Fargen på blomstene er hovedsakelig fiolett med en rosa tone, og de er intenst duftende. planten i seg selv har rikelig med grønt bladverk.Denne rose er utsatt for mugg. Derfor trenger den regelmessig vedlikehold.

Rosenstadt Freising 2stk  


Kordes

RemembranceVi har planta "soleis" :
Vi bruker leire ,sauemøk, plantejord og vatn, mikser dette godt og dypper røtene (etter klipp) ned i . Røtene får eit belegg som virker godt på næringsopptaket.  Vi vatner godt i planteholet før vi planter i blanding av kukompost og plantejord. Til slutt beskjerer vi rosene ein del.
 
 Ein nydeleg Pion fikk vi av Matias og Margit. Håper vi får den til. Skal vise bilder om den blomstrer i år.

2 kommentarer:

Ninni sa...

Så mange nye skjønnheter som har kommet i jorden hos dere :) Hvilken blomsterrik sommer det kommer til å bli!

Hilde sa...

Så mange flotte roser! Nå kan du glede deg til sommeren :)