mandag 31. august 2009

Eit godt råd !


Thsnelda kommer tilbake med enorme skudd som er fulle i knopper. I sommer var den full av mjøldogg Vi bruker nemlig ikkje gift og da fikk eg eit godt råd: Konserveringsmiddel som vi bruker til syltetøy ( kjøpte det på Coopen) flytende ATAMON , 4 ssj. til 1 liter vatn . dusja den godt og på nytt etter 14 dager. All mjøldogg forsvant. Det er så herleg å ha friske planter.

8 kommentarer:

Kathrine sa...

Dette skal prøves, for er blir det bare mere og mere mjøldogg. Takk for tipset:))

Mia sa...

Nå når du sier det så har jeg faktisk hørt det en gang før. Takk for påminnelsen. Håper jeg husker dette nå da...

Vilt og vakkert sa...

Hei, så gøy at du likte den lille engelske blomsterboka mi!
Forrige gang jeg henviste til den, la jeg ikke bilde med, men det kan jeg godt legge inn når kameraet mitt er tilbake på plass. Det er kommet litt rust mellom linsene. En liten reklamasjon!

Bra med råd som er naturvennlige om meldugg. Jeg tror jeg har fått det på et tulipantre jeg sådde fra frø jeg kjøpte på La Gomera for et par år siden. Skal prøve rådet og se om det forsvinner, tror ikke bladene skal være sånn!
Kan jo ikke skade å prøve?
Kan ta bilde av treet også, før - og etter, som jeg pleier å kalle det!

Vilt og vakkert sa...

Hei, Mia ser du er på lufta!

AnnA sa...

Hej!
"Thusnelda", vad är det för ros då?
Atamontipset är bra, och helst, vad jag förstått, och om man har tid(har man det?)spraya med Atamon förebyggande redan på våren, men det fungerade ju bra för dig nu också...
Ett tips från mig, är att spara bananskalen och lägga hos rosorna i rabatterna.Antingen gräver du ner dem lite, eller lägger du dem ovanpå(de förmultnar rätt så snabbt).
Man kan även stoppa bananskal i planteringskroppen, när man planterar rosor - och det är ju snart den tiden. (Härligt!)
Ha en bra dag!
hälsn
AnnA

Thusnelda sa...

Det er verdt å prøve, Thusnelda var svært angrepen og knoppane visna vekk og planta slutta å vekse, men nå er den så frisk å fin med 2m lange skudd som er minst 1cm i diameter nederst. Elles var det litt angrep på nabo rosene, men alle er friske no. Takk for tilbakemelding, ha ein fin dag.

Thusnelda sa...

THUSNELDA
Plantegruppe: Rugosa Forædler: Müller, Tyskland
Årgang: 1886 Synonym:
Duft: kraftig Farve: Rosa
Lyskrav: mindst 6 timer sol om dagen Hårdførhed: hårdfør
Pris: 120 Kr. Fyldt: over 40 kronblade
Højde: 120-150 cm Sæson: sommer
Planter pr m2: 0
Anvendelse: busket, solitær,
Generelt:
Selv om ophavet ( R. rugosa albax"Gloire de Dijon") til denne spændende Rugosa begge er remonterende har Thusnelda kun en overdådig blomstring. Store fyldte duftende rosa blomster der kan minde lidt om dem fra "Gloire de Dijon"

Moa sa...

Härligt en rosälskare till.. det gillar jag. Tack så jättemycket för besöket hos mig och de rara orden.. det blir jag glad över.. välkommen tillbaka och hit kommer jag gärna igen.. Naturen runt din hytte var så vacker.. Ha det gott Moa